My blog has moved!

You should be automatically redirected in 6 seconds. If not, visit
http://market-structure.se
and update your bookmarks.

SEB ur ett daytrader perspektiv

fredag, oktober 30, 2009


Idag tänkte jag analysera SEB A aktien utifrån ett daytrader perspektiv.


Den prisnivå som aktien handlas mest intradag är ofta den med högst volym och är det pris som både köpare och säljare upplever som mest rättvist. Detta pris benämns som jämviktspris.

Marknadens syfte är att främja handel, och därmed kommer priset på aktien att röra sig tillbaka mot detta jämviktspris, om aktien misslyckas att hitta nya köpare eller säljare iväg från detta pris, m.a.o  marknads excess skapas.

En vanlig strategi bland daytraders är således att fada rörelser bort från detta jämviktspris i förväntan att inte nya köpare, eller säljare lockas in i marknaden. Det är också en av anledningarna till varför en daytrader får problem i en stark trendmarknad.

Om vi nu går tillbaka till ett vecko chart och ser på SEB A kan man likt en daytrader finna ett långsiktigt  jämviktpris och marknadsexcesser. Se ovanstående diagram. Det vi nu kan konstatera är att det krävs att investerare spekulerar utifrån ett längre tidsperspektiv än ett par månader och som identifierar ett framtida värde som överstiger 53 kr, för att en ihållig uptrend kan skapas.

kl. 13:00  
0 kommentarer

Skicka en kommentar